روغن کرمانشاهی آرتیشو

معرفی-چربی-حیوانی-و-مضررات-و-فواید-آن-ها-برای-سلامت-بدن-انسان

آیا تا به حال به مفهوم چربی حیوانی فکر کرده اید؟ و چه تفانی با سایر چربی های دیگر می تواند داشته باشد؟ بدیهی است که روغن حیوانی و هم روغن گیاهی مصرف خوراکی دارند و یکی از نیاز های اصلی و اساسی در آشپزخانه به شمار می آید. هرکدام از آن ها دارای ارزش های بد یا خوب غذایی می باشند.

چربی حیوانی

همان طور که از اسم آن پیداست چربی حیوانی منبع حیوانی دارد و از پوست، بافت و یا استخوان حیوانات به دست می آید مانند چربی حاصله از مرغ، چربی گوسفندی و گاو، روغن ماهی و حتی اردک یا غاز.

چربی ها نقش موثری در سلامت بدن و تامین انرژی ایفا می کنند. وجود آن به نسبت خاصی در بدن برای سلامتی لازم وضروری است. علاوه بر اینها وجود چربی در بدن موجب می گردد تا سایر مواد مقوی کار خود را درست تر انجام دهند. با این وجود برای اینکه بدن بتواند کار خود را به درستی انجام دهد به چربی (به میزان نیاز) وابسته است.

مواد غذایی که دارای میزان بالای چربی هستند عبارت اند از: گوشت قرمز، خامه، کره، گوشت گاو

در این فصل از آرتیشو سعی بر این داریم تا پاسخگوی  تمامی سوالات شما در خصوص چربی ها حیوانی  و ارزش های غذایی آن تا حد ممکن باشیم.

ساختار چربی حیوانی چگونه است؟

چربی حیوانی متشکل از :

  • چربی های اشباع شده: یا چربی های جامد اگر دردمای اتاق قرار گیرند جامد هستند. اشباع شده به این معنا است که اتم های هیدروژن هر مولکول چربی را احاطه کرده است (به بیانی مولکول های چربی به وسیله اتم های هیدروژن پوشش داده شده اند). مصرف بی رویه از چربی های اشباع شده باعث بالا رفتن کلسترل می شود.زمانی یک رژیم غذایی سالم به حساب می آید که کم تر از ده درصد کالری از چربی های اشباع شده باشد. طبق تحقیقات به عمل آمده نباید چربی های اشباع شده را جایگزین کربوهیدرات های تصفیه شده کرد.
  • چربی های اشباع نشده مونو: چربی های اشباع نشده در بردارنده چربی های تک اشباع نشده و چند اشباع نشده می باشد و اگر در دمای اتاق قرار گیرد مایع هستند. این نوع از چربی، جز چربی های “خوب” محسوب می شوند.
  • گلیسرول

است.

چربی حیوانی در مقابل چربی گیاهی

 

همانگونه که بیان کردیم چربی حیوانی از چربی های اشباع شده تشکیل شده اند در مقابل چربی های اشباع شده در روغن های گیاهی بسیار کم تر دیده می شود پس با این تفاسیر نمی توان گفت برتری روغن گیاهی نسبت به روغن حیوانی میزان چربی های اشباع شده در آن ها می باشد چرا که اگر در مصرف بی رویه ی آن جلوگیری به عمل نیاید باعث پدید آمدن بیماری قلبی و کلسترول در فرد می شود.

می توان چنین نتیجه گیری کرد که زیاده روی در مصرف هر کدام از انواع روغن های خوراکی برای بدن مضر است.

همچنین نوعی از روغن های گیاهی به نام روغن های گیاهی مشتق شده وجود دارد که طی مراحل هیدروژنه شدن شکل شیمیایی آن دچار دگرگونی شده و چربی های ترانس جایگرین چربی های اشباع شده و چربی های اشباع نشده می شود. چربی ها ترانس باعث می شوند کلسترل LDL که برای بدن زیان آور است افرایش پیدا کند در مقابل کلسترول ضروری برای LDL در بدن کاهش پیدا کند.

مصرف مقدار کم چربی های ترانس زمینه ساز بروز برخی بیماری ها مانند بیماری های قلبی، آلزایمر، سرطان و دیابت می شود. در چربی های حیوانی ترانس به میزان بسیار پایینی دیده می شود.

جایگزینی چربی حیوانی با چربی گیاهی

با این وجود شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که کدام روغن می تواند گزینه مناسب تری برای مصرف باشد؟ جواب این مسئله چندان دشوار نیست چرا که مصرف برابر و دارای اعتدال از هر کدام، مفید است و ما نمی توانیم آن ها را جایگزین یکدیگر کنیم.

از دیرباز بحث های زیادی درباره مصرف روغن های گیاهی و روغن های حیوانی وجود داشته و تا به امروز نیز ادامه داشته است. عده ای از علما و دانشمندان بر این باور بودند که باید محصولات گیاهی و طبیعی  را جایگرین محصولات حیوانی کرد ولی عده نیز معتقد بودند که مصرف محصولات حیوانی چنان که متعادل استفاده شود خطری برای سلامت بدن ایجاد نمی کند.

دلیل اصلی مضر بودن چربی حیوانی

بالا بودن میزان کلسترول در بدن بسیار خطرناک می باشد و یکی از مشکلات جدی به حساب می آید به اندازه ای که وجود آن همانند سم بدن را به انواع بیماری تهدید می کند و می تواند کشنده باشد. وجود کلسترل بالا در چربی حیوانی از دلایلی می باشد که مصرف آن را منع می کند.

وجود کلسترل در بدن باعث گرفتگی رگ ها می شود. این گرفتگی ناشی از تهنشین شدن کلسترل در دیواره رگ ها می باشد. با این وجود چربی های حیوانی به دلیل دارا بودن کلسترل بالا پیشنهاد نمی شود.

از طرفی بهزاد زیبایی، کارشناس ارشد تربیت بدنی در مصاحبه ای اظهار داشت مصرف چربی های حیوانی برای کسانی که فعالیت کمی در طول روز دارند، به دلیل اینکه به سختی آب می شود و نقطه ذوب آن ها بالا می باشد اکیدا توصیه نمی شود.

مصرف چربی های حیوانی در ایجاد چربی های پدید آمده به خصوص در نواحی شکم نقش به سزایی ایفا می کند.

خط قرمز در مصرف چربی حیوانی

 

با تمام پژوهش های جدید و خواصی که در مورد چربی های حیوانی ذکر گردید این اجازه را ندارید که به هر اندازه که دلتان بخواهد از محصولات حیوانی استفاده کنید. بلکه می توانید آن ها را به عنوان قسمت کوچکی در رژیم غذایی خود در کنار میوه ها و سبریجات مصرف کنید.

در پایان، چربی های حیوانی برای سلامت بدن مفید است یا مضر؟

جواب این سوال نمی تواند به طور حتم مثبت یا منفی باشد به دلیل اینکه غذاها از مواد قوی و انرژی زا ترکیب شده اند، چربی های حیوانی نیز ترکیبی از چربی های اشباع شده و چربی های اشباع نشده هستند.

نباید از این امر غافل شد که اثر چربی حیوانی در سلامتی بدن وابسته به عواملی مانند نسبت چاقی و رژیم غذایی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • Custom attributes
  • زمینه های دلخواه
Click outside to hide the compare bar
مقایسه
لیست علاقه مندی ها 0