روغن کرمانشاهی آرتیشو

استویا یک گیاه جدید است ، استخراج استویا و استفاده  ازآن عمر کوتاهی دارد ، این گیاه ، گیاهی بومی متعلق به نواحی گرم سیری است . این گیاه شامل 154 گونه متفاوت ست .که 6 گونه از آن به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد ، روش استخراج استویا  با یک دیگر در این شش گونه متفاوت است. یکی ا ز این گونه ها به عنوان شیرین کننده استفاده میشود .با آرتیشو همراه باشید

خصوصیات استویا

خصوصیا ت قابل توجه این گیاه  طعم بسیار شیرینی است که از عصاره برگ این گیاه به دست می آید . برگ های خشک این گیاه 30 تا 40 برابر از شکر شیرینی بیشتری دارند اما کالری بسیار کمتری دارند  . این گیاه دارای خواصی است که باعث متعادل سازی انسولین در بدن میشود . نکته قابل توجهی که در مورد استویا وجود دارد محل رشد این گیاه است ؛ هرچه محل  رشد این گیاه به خط استوا نزدیک باشد  شیرین تر است .

موارد مصرف استویا

این محصول به چای و قهوه، غذاهای پخته شده ،غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی اضافه می شود . همچنین در داروهای گیاهی و انواع دهان شویه ها مورد استفاده قرار میگیرد . در شکلات آب شده و انواع آبنبات ها نیز مورد استفاده قرار میگیرد .

استخراج استویا و استفاده از آن به طور عمده در کشورهای اقیانوس آرام ، از جمله چین ژاپن و کره صورت می پذیرد .

امروزه استخراج استویا به علت فوایدی که دارد  در حال افزایش است ، این خواص عبارت اند از ضد قارچ ، ضد باکتری و ضد ویروس بودن .

میزان استخراج استویا

استخراج این گیاه در سال 2009 برای بیش از 6000 محصول صورت میگرفت ، که این آمار تا کنون در حال پیشرفت بوده است . در سال 2010 استخراج استویا نسبت به 2009 ، 200 درصد افزایش پیدا کرده است . و پیش بینی میشود این محصول جاگزین 20 درصد از قند مصرفی در جهان شود .

از دیگر دلایل افزایش استخراج استویا در مناطق غیر بومی ،  تمایل عموم مردم به محصولاتی است که با شعار تبلیغاتی کم کالری به بازار عرضه میشوند . این محصول به صورت بالقوه داری پتانسل عرضه در دسته بندی محصولات سالم را دارد .

طبق کتابچه راهنمای تولید استویا ویژگی هایی که باعث افزایش استخراج این گیاه میشود ، عوامل زیر است :

  • روش تولید آن کاملا سالم است
  • برگ را می توان در حالت طبیعی آن استفاده کرد
  • با توجه به اینکه قدرت شیرین کنندگی بسیار زیادی دارد ، مقدار استفاده آن بسیار کم است
  • بدون عطر و طعم اضافی
  • شیرین کننده غیر اعتیاد آور
  • بدون اثر منفی

عوامل موثر بر استخراج استویا

استخراج استویا تحت تاثیر عواملی همچون محیط زیست ، نوع خاک ، آمادگی زمین ، تجهیزات ، انتشار ، کاشت ، کود دهی ، آبیاری ، کنترل علف های هرز ، آفات ، خرابکاری ، جمع آوری ، خشک کردن ، خرمن کوبی، بازده و  بسته بندی قرار دارد .

محیط زیست

استخراج این گیاه در محیطی امکان پذیر است که میزان بارش سالیانه آن چیزی در حدود 1500 تا 1800 میلی لیتر و درجه حرارت میحط بین 6 تا 43 درجه سانتی گراد باشد . این گیاه یک گیاه نیمه گرمسیری است که در مناطق نیمه مرطوب رشد میکند ، طول روز و زاویه تابش آفتاب در رشد و کیفیت استخراج استویا  بسیار موثر است . بهترین محل برای استخراج استویا  کشور اتیوپی است .

نوع خاک

استخراج استویا با کیفیت نیازمند خاکی است که میزان بسیار اندکی آب را در خود نگه دارد و پتانسیل زه کشی بالایی داشته باشد . به همین دلیل باید از خاک هایی همچون خاک رس اجتناب کرد . PH مناسب برای کشت استیویا مقادیری بین 6-7 است.

آماده سازی خاک

استخراج استویا بسیار بستگی به خاکی دارد که در آن رشد میکند ، در هنگام شخم زدن ابتدا یک بستر سفت و محکم ساخته میشود ، و بعد از آن کود ریخته میشود. این لایه باید 15 سانتی متر باشد ،فاصله  هر گیاه باید بین 20 تا 25 سانتی متر باشد و در هر هکتار چیزی در حدود 70000 باشد .

انتشار

برای انتشار این گیاه از قلمه زدن استفاده میکنند ، این گیاه میتواند در صورت قلمه زدن انتشار یابد اگر این برش به صورت کج باشد ، پس از دو ماه جوانه می زند و توانایی رشد دارد

کاشت

نهال گذاری باید در ارتفاع 15 سانتی متر اط سطح زمین صورت میگرد  .

ریشه ی این نهال ها باید به صورت کامل در زیر خاک پوشیده شود . برای استخراج استویا در حجم انبوه الزامیست که فاصله 25 سانتی متر را بین این نهال ها حفظ شود. استویا میتواند در دمای 6 تا 43 درجه سانتی گراد دوام بیاورد . به دلیل نیز زیاد این گیاه به آب فراوان شروع کاشت آن باید در فصل بارانی باشد.

 کود دهی

کود مورد مصرف این گیاه باید حاوی مقادیر زیادی  فسفرو پتاسیم باشد ، همچنین کود با نیتروژن بالا باید استفاده شود. کمبود این مقادیر باعث از بین رفتن برگ استویا میشود ، که در این صورت باید از اسپری بورکس  استفاده شود . به طور کلی پیشنهاد میشود به این گیاه کمپوست اضافه شود .

آبیاری

برای استخراج استویا سالم پیشنهاد میشود که آبیاری هفته ای چند بار به صورت کم عمق صورت گیرد ولی بارش باران داشته بشیم هفته یک بار آبیری تکمیلی صورت گیرد . این گیاه به هیچ عنوان نمی تواند بی آبی را تحمل کند ، بنابراین، از طریق آبرسانی های کوچک، آب را می توان یک بار در روز در فصل های مرطوب و دو تا چهار بار در روز در فصل های خشک بر اساس گرما و رطوبت نسبی در هوا پاشیده می شود.

کنترل علف های هرز

هر 15 روز علف های هرز این گیاهان باید از بین برود ، برای استخراج استویا  بیشتر  به طور معمول توجه بسیار زیادی به جلوگیری از رشد علف های هرز میشود .این پاکسازی به صورت دستی انجام میگیرد

 

آفات

راه حل مناسب برای جلوگیری از رشد آفات آب بندی نامنظم کرت ها می باشد . زیرا  رشد آفات  مربوط به استویا رابطه مستقیمی با محیط مرطوب دارند .

 

برداشت

براداشت این محصول معمولا چهار ماه پس از کاشت صورت میگیرد ، بهترین زمان برای برداشت هنگامی است گل این گیاه به  درصد ز رشد خود رسیده باشد ، ساده ترین روش برداشت این است که شاخه ها را قبل از سست کردن برگ ها 5 سانتی متر بالای سطح زمین را با قیچی برش دهید .استخراج استویا میتواند  بار در سال در صورت کاشت گلخانه ای صورت گیرد . پس از استخراج استویا میتوان از نرکیب برگ آن با نعنا برای یک دمنوش مفید استفاده کرد

 

موارد استفاده

پس از استخراج استویا می توان آن را به صورت خشک شده در جوشانده و یا نوشیدنی استفاده کرد ، علاوه بر آن پس از فرآوری  آن تبدیل به شیرین کننده ای بدون ضرر میشود .

مراحل آماده سازی چای استویا

برای هر فنجان جوشانده این گیاه  باید از یک قاشق چایخوری برگ استویا استفاده کرد ، و به آن آب جوش افزود و اجازه دهید به مدت ده دقیقه دم بکشد

 

استویا گیاه بسیار مناسبی برای افراد دیابتی ، و آن دسته از افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند .

تولید این گیاه غالبا به صورت  ارگانیک صورت میگیرد به همین دلیل استفاده از این محصول پیشنهاد مناسبی برای افرادیست که به دنبال محصولات ارگانیک و سالم اند .

 

برای خرید استویا اینجا کلیک کنید

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • Custom attributes
  • زمینه های دلخواه
Click outside to hide the compare bar
مقایسه
لیست علاقه مندی ها 0